Tietoa sivustosta

Yleistä sivustosta

Näillä sivuilla kerrotaan maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä. Sivua päivittävät viestintätyöryhmän jäsenet (Yhteystiedot > Viestinnän yhteistyöryhmä).

Sivustoa koskevaa palautetta, kysymyksiä tai muutosehdotuksia voi lähettää joko viestintätyöryhmän jäsenille tai palautelomakkeen kautta.

Sivusto on toteutettu suomeksi, mutta perustietoa uudistuksesta löytyy myös englanniksi, ruotsiksi ja viittomakielellä. Lisätiedon lähteille on näiltä sivuilta ohjattu linkkien avulla (alueuudistus.fi-sivuston kieliversiot).

Tiedonhaussa voi hyödyntää sivuston yläosassa olevaa hakutoimintoa tai alla olevaa sivukarttaa.

Pdf-muotoisten dokumenttien lukemiseen on käytettävä esimerkiksi maksutonta Adobe Acrobat Reader -ohjelmaa. Aineistoja-osion doc- ja ppt-muotoisten dokumenttien avaamiseen vaaditaan Microsoft Office -ohjelmat.

Sivuston rakenne

Uudistus – yleistietoa maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta

Aikataulu ja eteneminen, Aineistoja, Henkilöstölle, Konsernirakenteen valmistelu, Maakunta- ja sote-uudistuksen sanastoa, Maakuntastrategia, Maakuntavaalit, Osallisuus Etelä-Savossa, Uuden maakuntahallinnon tehtävät, Uudistus viittomakielellä, Varautuminen, In English / På svenska

Uudistusta tekemässä – tietoa valmisteluryhmien kokoonpanoista, kokousaineistot

Esivalmisteluorganisaatio, Valmisteluhenkilöstö, Laajennettu johtoryhmä, Ohjausryhmä, Poliittinen neuvottelukunta

Valmistelutyöryhmät, Alueiden kehittäminen, Alueiden käyttö, Henkilöstö, Kasvupalvelut, Maatalous, Pelastustoimi, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Talous, Tietohallinto, Tilahallinto, Viestinnän yhteistyöryhmä, Ympäristöterveydenhuolto

Pilotit – alueelliset ja valtakunnalliset pilottihankkeet

Kasvo-kasvupalvelupilotti

Järjestöt ja hankkeet – uudistusta ja sen valmistelua tukevat hankkeet

Etelä-Savon nuoret vaikuttajat, Hyvinvointia kulttuurista, I&O kärkihanke Etelä-Savo: OSSI, Järjestöt Etelä-Savo - yhdessä uutta, LAPE-Etelä-Savo, Portaat, VESOTE - Suomen paras elintapaneuvonnan palvelumalli Etelä-Savoon

Kysy meiltä

Usein kysytyt kysymykset, Palautelomake (Kysy tai kommentoi!)

Ajankohtaista

Tiedotteet ja uutiset, Kokoukset ja tilaisuudet, Uutiskirjeet, Avoimet työpaikat, Tietoa sivustosta (Yleistä sivustosta, Sivuston rakenne, Saavutettavuusseloste, Tietosuojaseloste)

Yhteystiedot – Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen yhteyshenkilöt

Maakuntauudistuksen johtoryhmä, Maakuntauudistuksen ohjausryhmä, Alueiden kehittäminen -valmistelutyöryhmä, Alueiden käyttö -valmistelutyöryhmä, Henkilöstö-valmistelutyöryhmä, Kasvupalvelut-valmistelutyöryhmä, Maatalous-valmistelutyöryhmä, Pelastustoimi-valmistelutyöryhmä, Sosiaali- ja terveydenhuolto -valmistelutyöryhmä, Talous-valmistelutyöryhmä, Tietohallinto-valmistelutyöryhmä, Tilahallinto-valmistelutyöryhmä, Viestinnän yhteistyöryhmä, Ympäristöterveydenhuolto-valmistelutyöryhmä

Saavutettavuusseloste

Maakunta- ja sote-uudistuksen sivuja koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi. Direktiivin mukainen siirtymäaika saavutettavuuden toteuttamiseksi on 23.9.2020 mennessä.

Saavutettavuusdirektiivi kiinnittää huomiota verkkopalvelun käytettävyyteen, ymmärrettävyyteen ja selkeyteen. Verkossa annettavat tiedot, palvelut ja hyödyt on oltava kaikkien ulottuvilla mahdollisimman tasapuolisesti.

Olemme aloittaneet työn sivuston läpikäymiseksi niin, että sivustomme noudattavat WCAG 2.0 -kriteeristön AA-tasoa määräaikaan mennessä. Uusien sisältöjen suhteen pyrimme huomioimaan saavutettavuuskriteerit välittömästi.

Yleiskatsaus sivuston saavutettavuuteen (1.1.2019):

Sivuston saavutettavuus tällä hetkellä:

 • sivusto on pääsääntöisesti saavutettava ja responsiivinen
 • sivut sisältävät lähinnä tekstimuotoista sisältöä ja kaikkeen kuvamateriaaliin lisätään tekstivastine
 • sivustolla on myös viittomakielistä materiaalia maakunta- ja sote-uudistuksesta

Havaitut puutteet:

 • uutiskirjeiden, tiedotteiden ja tapahtumien kuvamateriaaliin ei pysty tekemään tekstivastineita
 • ennen 1.1.2019 tehtyjen uutiskirjeiden artikkelit aukeavat uuteen ikkunaan
 • videoista puuttuu tekstitys tai tekstivastine
 • linkit aukeavat pääsääntöisesti uuteen selainikkunaan (työ korjaamiseksi meneillään)
 • sivujen hallinta näppäimistöllä on hankalaa (kohtuuton rasite)
  • lomakkeiston elementtien ja sivujen kuvaukset
  • fokus-toiminto puuttuu

Palaute

Otamme mielellämme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia myös saavutettavuuden näkökulmasta.

Tietosuojaseloste

Tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteriseloste Etelä-Savon maakuntaliiton toiminnassa käsiteltävistä henkilötiedoista. 

Uutiskirjeet-osiossa voi tilata maakunta- ja sote-uudistuksen uutiskirjeen. Tilauslomakkeen yhteydestä löytyy uutiskirjeen rekisteriseloste.

Palautelomakkeella on mahdollisuus antaa sähköpostiosoite henkilökohtaista vastausta varten. Näitä yhteystietoja ei kerätä rekisteriin.

Sivuston kehittämistä varten sen käytöstä kerätään tilastollisia tietoja. Tilastoitavia tietoja ovat käyttäjämäärä, käyttömaa, käyttäaika ja käytetty selain.