Usein kysyttyä

Maakunnallista tietoa uudistuksesta ja sen valmistelusta on koottu näille verkkosivuille. Jos et löydä etsimääsi, voit ottaa yhteyttä sivuston yhteystiedoissa mainittuihin henkilöihin tai jättää kysymyksen tai yhteydenottopyynnön oheisella verkkolomakkeella.

Valtakunnallista tietoa löytyy kattavasti sivustolta www.alueuudistus.fi. Sivustolla voi tutustua muun muassa uudistuksen taustalla oleviin hallituksen linjauksiin, uudistusta valmisteleviin valtakunnallisiin työryhmiin sekä uudistuksen taustaselvityksiin.

Virallinen esivalmistelu alkoi Etelä-Savossa kesällä 2016. Valmistelutyö on organisoitu työryhmiin, jotka käynnistivät toimintansa syksyllä 2016.

Maakunnat perustetaan voimaanpanolailla syksyllä 2018. Uuden maakunnan tehtäviä valmisteleva väliaikainen valmistelutoimielin asetetaan kuukauden kuluessa voimaanpanolain voimaantulosta.  

Ensimmäiset maakuntavaalit järjestettäneen huhti-toukokuussa 2019, jolloin suorilla vaaleilla valittu maakuntavaltuusto aloittaisi työnsä elokuussa 2019. Uusi Etelä-Savon maakunta aloittaa toimintansa 1.1.2021.

Valinnanvapaus tulee voimaan vaiheistetusti: henkilökohtainen budjetti ja asiakasseteli otetaan käyttöön 1.1.2022, sote-keskusten ja suun terveydenhuollon valinnanvapaus astuu voimaan 1.1.2023.

Maakunta- ja soteuudistuksen uudistettu aikataulu (alueuudistus.fi, 29.6.2018)

Maakunnallisten uudistusta valmistelevien työryhmien työskentelyä voi seurata näiltä verkkosivuilta niin maakuntauudistus- kuin sote-puoleltakin. Yhteystiedoissa mainittuihin henkilöihin voi tarvittaessa olla yhteydessä joko suoraan tai jättämällä kysymyksiä tai muuta palautetta oheisella verkkolomakkeella. Tarvittaessa ohjamme yhteydenottopyyntösi uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden asiantuntijoille.

Uuden Etelä-Savon kunnat ja kaupungit ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Heinävesi siirtyy Pohjois-Karjalan maakuntaan ja Joroinen Pohjois-Savoon.

Uudet maakunnat kartalla (alueuudistus.fi-sivusto)

Kysy tai kommentoi!